Vastuullisuus ja ympäristö

Triplassa ympäristöasiat ovat lähellä sydäntä. Triplan rakentaminen on palkittu korkeimman platina-tason Leed-ympäristös­ertifikaatilla. Yli 40 % Triplan katoista on päällystetty viherkasvein.­ Myös Mall of Triplassa käytettävä sähkö tuotetaan uusiutuvilla energialähteillä.

Ekopiste

Triplan asiakkaiden käyttöön tarkoitettu Ekopiste sijaitsee Triplaparkissa P3-tasolla. Ekopisteessä on mahdollista kierrättää maksutta lasia, metallia, paperia, kartonkia ja muovipakkauksia. 1-kerroksessa pullonpalautuspisteen yhteydessä puolestaan on kodin pientekniikan keräyspiste. Lisäksi täällä voi kierrättää mustepatruunat, putkilamput, paristot ja pienakut sekä eL-lamput + led-lamput.

Mall of Triplalle on myönnetty korkeimman tason kansainvälinen ympäristösertifikaatti, LEED Platina
 

Sertifioinnin saamiseen vaikuttivat erityisesti kauppakeskuksen energiatehokkuutta edistävät ja ympäristön huomioon ottavat rakentamisen ratkaisut. Kauppakeskuksen energiankulutus ja puhtaan veden kulutus ovat noin 40 % alhaisempia kuin vastaavien uudisrakennuksien yleensä. Energiatehokkuus säästää ympäristöä, mutta säästää myös kustannuksia.

Alhainen sähkönkulutus vähentää kiinteistöjen ylläpidon kustannuksia ja ympäristökuormitusta.

Yksi LEED-arvioinnin kriteereistä on hulevesien käsittely. Hulevesijärjestelmä on Triplassa rakennettu siten, että hulevedet joko imeytetään maahan tai kierrätetään, esimerkiksi autopesulassa käytettävänä pesuvetenä. Vehreyden ja viihtyvyyden lisäämiseksi ja hulevesien hallitsemiseksi rakennettua viherkattotilaa on noin 40 prosenttia kaikesta Triplan kattotilasta. Koko Triplassa - asunto-, toimitila- ja hotellitilojen valmistuttua - viherkattotilaa on yhteensä noin hehtaarin verran.

Myös sisäilman puhtauteen on kiinnitetty huomiota. Hiilidioksidianturit mittaavat jatkuvasti ilman laatua poikkeuksellisen laajasti koko kauppakeskuksessa.

Jätteiden keräykseen käytetään keskitettyä imujätejärjestelmää.

LEED-sertifioinnin vaatimusten lisäksi Tripla on rakennettu noudattamaan Helsingin kaupungin kestävän kehityksen ja ekologisuuden vaatimuksia. Kaupunki pitää tärkeänä myös kevyen liikenteen ja pyöräilyn mahdollisuuksien parantamista. Mall of Triplassa on suomalaisista kauppakeskuksista eniten pyöräpaikkoja.

LEED-arviointiin vaikuttaa kiinteistön sijainti tiiviissä kaupunkiympäristössä hyvien julkisten liikenneyhteyksien ja palvelujen äärellä, mikä toteutuu Triplassa ruhtinaallisesti: Pasilan arvioidaan olevan Helsingin saavutettavin paikka kaikilla liikennemuodoilla, ja sen juna-asemasta kasvaa Suomen vilkkain matkustajamäärillä laskettuna, kun Keski-Pasilan rakentaminen on saatu päätökseen vuoteen 2040 mennessä.

Mall of tripla ja ympäristö pähkinänkuoressa:

Kauppakeskuksen energiankulutus on noin 40 % ja vedenkulutus noin 40 % alhaisempi kuin tavallisen uudisrakennuksen.

Valaistukseen käytetään pelkästään LED-valaisimia, ja pysäköintilaitoksen valaistus on liikeohjattua.

Viherkattoa on yli 40 % kaikesta kattotilasta.

Jätteet kerätään keskitetyllä imujätejärjestelmällä. Tarkoitus on liittää myöhemmin järjestelmään myös naapurikiinteistöjä. Triplan Ekopiste palvelee myös asiakkaita.

Rakentamismateriaalit noudattavat tiukinta M1-materiaaliluokitusta 2008.

Triplassa on yli 3000 polkupyörän pysäköintipaikkaa, joista osa on lukituissa tiloissa ja sähköpyörän latauspisteillä varustettuja.

Pysäköintitiloissa on lähes 300 sähköauton latauspistettä.

Lämmitys ja viilennys kaupungin kaukolämpö- ja kaukokylmäverkon avulla.