Leuanvedon MM-kisat Triplassa 10.-11.6.2023

Järjestyksessään kolmannet leuanvedon MM-kisat järjestetään Mall of Triplan Tapahtuma-aukiolla lauantaina ja sunnuntaina 10.-11.6.2023. Kisojen katsomoalueelle on vapaa pääsy!

Kisojen ohjelmassa on kaksi erillistä lajia: lisäpainoleuanveto lauantaina ja toistoleuanveto sunnuntaina.

Lisäpainoleuanvedossa urheilija vetää yhden leuan mahdollisimman suurella lisäpainolla, joka kiinnitetään urheilijan vyötäröllä olevaan lisäpainovyöhön. Kilpailussa käydään kolme kierrosta. Tähän mennessä kaikki painoluokat huomioiden suurimman lisäpainon, 108 kiloa, on vetänyt Tapio Hokkanen. Naisten paras tulos on puolalaisen Katarzyna Najmanin 60 kiloa.

Toistoleuanvedossa tarkoituksena on tehdä mahdollisimman monta leuanvetotoistoa yhdessä sarjassa. Otetta ei saa irrottaa tangosta suorituksen aikana. Miehistä kaikki painoluokat huomioiden paras tulos on Joonas Mäkipellon 67 toistoa ja naisista Maria Kojoukhovan 53 toistoa.

Molemmissa lajeissa vetosuorituksen ala-asennossa kyynärnivelten tulee olla suorina ja yläasennossa leuan kärjen on ylitettävä tango sekä pysty- että poikittaissuunnassa. Miehet kilpailevat leuanvedossa seitsemässä ja naiset neljässä eri painoluokassa. 

Historian ensimmäiset MM-kisat järjestettiin Espoossa vuonna 2019. Tuolloin kisoihin osallistui 70 urheilijaa kymmenestä eri maasta. Viimeksi leuanvedon MM-kisat järjestettiin Helsingissä 2022. Tämän vuoden kisoihin odotetaan ennätyksellisen suurta osallistujamäärää myös ulkomaalaisia kilpailijoita.

Leuanvetokisoja on Suomessa järjestetty vuodesta 1982 lähtien. Sekä kotimaan kisojen että MM-kisojen käytännön järjestelyistä vastaava Suomen Leuanveto ry on perustettu vuonna 2013. Leuanveto on dopingtestauksen alainen laji.

Aikataulu:

Lauantai 10.6.

  • Punnitus klo 10
  • Lisäpainokilpailu klo 12-17.30

Sunnuntai 11.6.

  • Punnitus klo 10
  • Toistokilpailu klo 12-16.30

Tervetuloa seuraamaan kisoja 4. kerroksen Tapahtuma-aukiolle 10.-11.6.! Tapahtumaan on vapaa pääsy. 


Julkaistu 22.5.2023
Muita tapahtumia