Hiljaisuutta rikkova "Shame - European Stories" valokuvanäyttely Mall of Triplassa 27.5.-11.6.

Hiljaisuutta rikkova Shame – European Stories näyttely avaa lapsiin kohdistuvan seksuaaliväkivallan ilmiön laajuutta ja nostaa keskiöön väkivallan selviytyjien kokemukset. Näyttely on nähtävissä Mall of Triplan 3. kerroksessa 27.5-11.6.

Italiasta Ruotsiin – Romaniasta Suomeen: Palkittu valokuvatoimittaja Simone Padovani on kuvannut ja haastatellut lähes sata lapsuudessa seksuaaliväkivallan ja kaltoinkohtelun uhriksi joutunutta henkilöä ympäri Eurooppaa, osana Eurooppalaista Justice Initiative- oikeusaloitetta. Ilmiön laajuutta ei ole koskaan aikaisemmin avattu vastaavalla tavalla. Hiljaisuutta rikkovan SHAME - European Stories- näyttelyn kansainväliset avajaiset toteutettiin arvostetussa Venetsian Biennale tapahtumassa toukokuussa 2022, jonka jälkeen näyttely on kiertänyt eri puolilla Eurooppaa, niin Strasbourgista Lissaboniin kuin Bilbaosta Bucharestiin. 

Suojellaan Lapsia ry tuo nyt arvostetun näyttelyn Helsinkiin, Mall of Triplaan. Yhdistys edistää myös näyttelyn yhteydessä kansalaisten tietoisuutta lasten suojelemisen tarpeesta netissä ja kannustaa vetoomuksen allekirjoittamiseen #SinäPäätät kampanjalla Mall of Triplan ensimmäisessä kerroksessa perjantaista 26.5 perjantaihin 9.6.2023.

Näyttely on esillä 27.5-11.6.2023, 3. krs., Søstrene Grene- liikettä vastapäätä

Suojellaan Lapsia ry:n promootiopiste esillä 26.5-9.6, 1. krs, K-Supermarketia vastapäätä

 

Suojellaan Lapsia ry

Suojellaan Lapsia ry on Helsingissä sijaitseva voittoa tavoittelematon yhdistys joka ennaltaehkäisee lapsiin kohdistuvaa häirintää, houkuttelua ja seksuaaliväkivaltaa kokonaisvaltaisesti, tutkimuksiin perustuvin menetelmin ja keinoin. Suojellaan Lapsia ry on ainoa organisaatio Suomessa, joka keskittyy ainoastaan lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten torjumiseen, erityisesti verkossa. 

Yhdistys johtaa Justice Initiative- oikeusaloitteen työtä Pohjoismaissa, tuoden toiminnassaan vahvasti esiin uhrien äänen ja viisauden kansainvälisellä tasolla.


Julkaistu 22.5.2023
Muita tapahtumia